Duran Duran takkede afdøde David Bowie for at inspirere dem til at blive musikere.

Det britiske band optrådte næsten som en del af 24-timers A Bowie Celebration: Just For One Day-begivenhed lørdag og dækkede den ikoniske musikers spor Five Years for at markere den særlige lejlighed.

Frontmand Simon Le Bon indrømmede, at sangen er meget vigtig for ham og hans bandkammerater Nick Rhodes, John Taylor og Roger Taylor, og sagde Bowie, der døde i 2016, var grunden til, at han blev forelsket i musik.

“Mit liv som teenager handlede kun om David Bowie,” sagde han i en erklæring. “Han er grunden til, at jeg begyndte at skrive sange. En del af mig kan stadig ikke tro på hans død for fem år siden, men måske skyldes det, at der er en del af mig, hvor han stadig lever og altid vil være.

“Da vi fik Ziggy Stardust LP og satte nålen i rillen, var vores første smag af dens perfektion sangen Five Years. Jeg kan ikke begynde at forklare, hvor æret jeg føler for Duran Duran at få mulighed for at udføre ( for) dette ikon, og at placere vores navn ved siden af ​​Bowie til denne mindehøjtid af hans musik, “tilføjede 62-åringen.

Just For One Day-markeringen markerede Bowies 74-årsdag og femårsdagen for hans død og indeholdt også forestillinger fra Cult frontman Ian Astbury, Gary Barlow, Perry Farrell, Peter Frampton, Boy George og Gary Oldman.